Fugt gør livet let for skimmelsvamp og husstøvmider

Hvis luftfugtigheden er høj i din bolig, så kan det fremme væksten af skimmelsvampe og husstøvmider, hvilket giver et dårligt indeklima. Skimmelsvamp kan give sygdomssymptomer såsom træthed, åndedrætsbesvær, hovedpine, snue, kløende øjne og allergi. Det er især personer med allergi eller høfeber, som er følsomme overfor skimmelsvamp. Et fugtigt miljø er desuden optimalt for husstøvmider. Husstøvmideallergi er en af de væsentligste sygdomme som følge af dårligt indeklima.

Skimmelsvamp

Skimmelsvampe er små svampe, som spredes via luften ved hjælp af sporer. Disse svampesporer kan findes både i naturen og i indeklimaet. Hvis luftfugtigheden i din bolig er høj, så kan svampesporerne udvikle sig til skimmelsvamp.

Er der skimmelsvamp i din bolig, så kan det være tegn på, at der har været for fugtigt igennem længere tid. Beboerne og deres aktiviteter såsom bad, madlavning og damp afgiver fugt til din bolig. Derudover kan fugt også komme fra bygningen, hvis der er vandskader eller kuldebroer.

Det er vigtigt, at du sørger for at lufte godt ud, så der ikke bliver for fugtigt i boligen. Det kan være med til at fjerne årsagen samt forebygge mod skimmelsvamp og husstøvmider. Se her for gode råd til et sundt indeklima.

©2024 Copyright Tjekditindeklima ApS
Website af: Kontrast CPH
Handelsbetingelser & persondatapolitik