Stue

Soveværelse

Børneværelse

Badeværelse

Køkken

Sommerhus
12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32

Tjek let dit indeklima

Indeklimakortet gør det nemt at tjekke den aktuelle temperatur og relativ luftfugtighed i et rum. Ved hjælp af to farvekoder kan man hurtigt se, om indeklimaet er optimalt eller for fugtigt. Man kan også se, om temperaturen er for lav, tilpas eller for høj. Når kortet er taget ud af sit cover, vil indikatorerne efter få sekunder skifte farve alt efter fugtigheden og temperaturen i rummet. Køb indeklimakortet her.

 

Tjek luftfugtigheden

Det lille testfelt placeret i højre side af kortet måler den relative luftfugtighed. Dette aflæses med farveskalaen i venstre side.

Vurdér temperaturen

Kortet måler temperaturen på en skala fra 12-32 grader. Temperaturen kan nemt aflæses ud fra den integrerede farveskala i bunden af kortet.

Dårligt indeklima opstår, når du ikke får luftet ud så ofte, som du burde. Det er specielt vigtigt at få luftet ud i de rum, hvor der dannes meget fugt, det være sig i badeværelser, køkken, vaskerum samt kældre. Nogle af de mest tydelige tegn herpå er fugt og dug på vinduer og i værste fald fugtskader, som kan medføre råd og svamp.

Et dårligt indeklima går ikke kun ud over dit hjem. Det påvirker også dig og dine børn. Måske oplever du ikke selv andet end at luften ofte er "tung", men det kan også have indflydelse på sundheden og humøret. Dårligt indeklima kan give søvnproblemer, hovedpine, utilpashed og koncentrationsbesvær. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på, boligens indeklima.

Vores intention er at gøre noget godt for såvel beboere som bygninger. Et godt indeklima er vigtigt for, at vi trives som mennesker, men også boliger og bygninger holder bedre. Jeg håber, at kortet kan være med til at skabe større opmærksomhed om indeklimaet.
Bjørn Petersen, formand for Boligselskabet AKB, København

Sådan virker indeklimakortet

Indeklimakortet tages ud af dets plastikcover. Undgå at røre testfeltet i højre side af kortet. Testfeltet vil efter få sekunder vise blå, lyserød eller hvid.

Testfeltet er blåt
Du har et optimalt indeklima og behøver ikke ændre dine udluftningsrutiner eller temperatur.

Testfeltet er lyserødt.
Du har et fugtigt indeklima og bør lufte ud 2-3 gange om dagen i minimum 5-10 minutter gerne med gennemtræk.

Læs mere om, årsagerne til at dårligt indeklima opstår.

Testfeltet er hvidt.
Luftfugtigheden ligger på grænsen mellem optimalt og for fugtigt. Du skal være opmærksom på rummets indeklima.

Se hvordan du let kan forbedre dit indeklima.
Indeklimakortet kan også hjælpe dig med at tjekke om rumtemperaturen er for høj eller for lav. I de perioder hvor boligen har behov for opvarmning, er den optimale temperatur mellem 20-23 grader.

Dokumentation

Indeklimakortet er testet af Rasmus Toftegaard som er research manager hos Cotes A/S. Kortet er godkendt på henholdsvis testfeltets funktionalitet samt kortets temperaturmåleenhed. Testene viser den relative luftfugtighed med henholdsvis 11, 33, 54, 75 og 85 procent relativ luftfugtighed. Kortet er produceret i Tyskland og overholder alle påkrævede EU standarder. Ønskes yderligere information om test og analyse resultater kontakt os venligst på mail@tjekditindeklima.dk.

Klima: 20°C/85% RF
Fugtindikatorens farve svarer til ´fugtigt´. Temperaturindikatoren viser 20°C.
Klima: 23°C/50% RF
Fugtindikatorens farve svarer til ´optimal´. Temperaturindikatoren viser 22°C.
Klima: 20°C/25% RF
Fugtindikatorens farve svarer til mellem ´optimal´ og ´tørt´. Temperaturindikatoren viser 20°C.
Kilde: Teknologisk institut

 

Praktisk lommeformat

Indeklimakortet er på størrelse med et kreditkort, og måler derfor kun 55 mm i højden, 85 mm i bredden og er blot 2 mm tyk. Det betyder at koret er nemt og praktisk at benytte i alle rum.

©2024 Copyright Tjekditindeklima ApS
Website af: Kontrast CPH
Handelsbetingelser & persondatapolitik